• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un student chinez s-a sinucis dupa ce a pierdut mai multe pariuri pentru meciuri de la Campionatul Mondial

Un student chinez s-a sinucis dupa ce a pierdut mai multe pariuri pentru meciuri de la Campionatul Mondial

Un student chinez s-a sinucis intr-un campus universitar dupa ce a pierdut aproape 2.400 de euro in pariuri pentru Campionatul Mondial de Fotbal, un eveniment care dezlantuuie pasiuni in intreaga tara, potrivit presei locale, relateaza AFP.

Student in anul doi la o universitate din sudul Chinei, tanarul, identificat cu numele de familie Lin de catre presa, a sarit luni de la etajul sapte al unui imobil din campus, potrivit cotidianului Xinxi Shibao.
 
"L-am auzit implorand «Nu ma fortati, dati-mi doua zile in plus sa va rambursez!». A vorbit la telefon timp de aproximativ zece minute. Apoi l-am vazut incheind conversatia, ridicandu-se si disparand brusc", a declarat un martor al scenei citat de ziar.
 
Lin a fost transportat imediat la spitalul din orasul Panyu, in provincia Guangdong, dar nu a putut sa fie salvat.
 
"A imprumutat multi bani (pentru a paria), cu dobanzi mari", a declarat un coleg al lui Lin, apreciind ca studentul a pierdut aproximativ 20.000 de yuani (aproximativ 2.400 de euro) la pariuri pentru mai multe meciuri din Campionatul Mondial.
 
Desi nu are o echipa in competitie, in China sunt milioane de fani pasionati de fotbal, spectatori perseverenti si pariori infocati. Pariurile clandestine au inflorit peste tot in tara, in pofida interdictiilor stricte introduse de catre autoritati.
 
O loterie controlata de catre stat a dat asigurari ca vanzarile de bilete la pariuri pentru Campionat au depasit pragul de patru miliarde de yuani (477 de milioane de euro) numai in weekend, reprezentand aproape dublul sumei de 2,3 miliarde de yuani obtinuti in 2010 pentru intreaga competitie.
 
Veniturile generate de aceste pariuri "oficiale" pentru editia din 2014 urmeaza sa depaseasca suma de zece miliarde de yuani, a estimat un oficial de rang inalt din cadrul Administratiei Generale a Sporturilor citat de agentia China Noua.

24 iunie 2014 09:38
Modifică setările cookies