• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un stomatolog canadian vrea sa il cloneze pe John Lennon, pe care l-ar putea creste ca pe propriul sau copil

Un stomatolog canadian vrea sa il cloneze pe John Lennon, pe care l-ar putea creste ca pe propriul sau copil

Stomatologul canadian Michael Zuk intentioneaza sa il cloneze pe John Lennon, folosind ADN-ul dintr-un dinte al celebrului muzician britanic asasinat in 1980, si sa il creasca pe bebelusul obtinut cu ajutorul acestei tehnici ca pe propriul sau copil, informeaza site-ul revistei New Musical Express, potrivit Mediafax.

Intr-un interviu acordat in emisiunea "Dead Famous DNA" difuzata pe postul Channel 4, stomatologul canadian a declarat: "Bebelusul ar putea fi crescut ca si cum ar fi fiul meu".
 
Michael Zuk, care locuieste in provincia Alberta din Canada, a cumparat o masea de minte a celebrului artist, pe care a platit aproape 20.000 de lire sterline (33.500 dolari) la o licitatie organizata in urma cu doi ani. Acea masea de minte s-a aflat in posesia fostei menajere a lui John Lennon. Totusi, stomatologul canadian a recunoscut faptul ca tehnologia necesara pentru clonarea cantaretului nu este deocamdata disponibila pe piata.
 
Invitat sa prezinte in cateva cuvinte felul in care ar creste acel bebelus clonat, Michael Zuk a spus: "Ar fi in continuare copia exacta a lui, dar, stiti, as incerca sa il tin departe de droguri si de tigari". "Dar lectiile de chitara nu ar face rau nimanui, nu-i asa?", a adaugat el.

Stomatologul este de parere ca acea clona ar putea intr-o zi sa emita pretentii la averea lasata de John Lennon: "Nu cred ca eu as fi acela care ar primi dreptul de administrare a averii lui John Lennon, dar el (bebelusul) ar avea dreptul ca atunci cand va fi suficient de mare sa o revendice".
 
Vorbind despre posibilele restrictii de ordin legal, care ar putea sa stopeze acest demers, Michael Zuk a spus: "Depinde de locul in care faci aceste lucruri. Daca asta nu poate fi facut in tara noastra, poti sa o faci in alta tara". Michael Zuk a sugerat, totodata, faptul ca ar putea sa il cloneze pe John Lenon de mai multe ori: "Ei bine, daca merge o data, atunci va functiona si data viitoare, nu-i asa?".

John Lennon (1940 - 1980) a format alaturi de Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga. John Lennon a fost impuscat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

11 aprilie 2014 18:17
Modifică setările cookies