• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un roman a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia

Un roman a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia

Un roman in varsta de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Inalta Curte de Justitie din Malaezia pentru trafic de droguri, relateaza New Straits Times, in editia electronica.

Judecatorul Datuk Akhtar Tahir a declarat ca apararea nu a reusit sa ofere argumente rezonabile in fata acuzarii.
 
Barbatul, un sofer cu jumatate de norma, este suspectat ca ar fi facut trafic de 1.494 de grame de metamfetamina, descoperita la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul international din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut.
 
Barbatul a ascultat verdictul cu calm si cu un zambet incremenit pe fata.
 
Ministerul Afacerilor Externe din Romania a informat ca hotararea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri nu este una definitiva, sentinta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de legislatia locala.
 
"Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situatia cetateanului roman si este implicata in acordarea de asistenta consulara inca de la aparitia acestui caz. Totodata, este mentinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa şi autoritatile locale. Potrivit informatiilor furnizate de misiunea diplomatica, hotararea de condamnare nu este una definitiva, sentinta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de legislatia locala. Aceasta este prima etapa a procesului, urmand a mai avea loc alte doua cai de atac", informeaza MAE, potrivit Mediafax.

16 octombrie 2013 08:28
Modifică setările cookies