• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un robot submarin, mobilizat in curand in cautarea epavei zborului MH370

Un robot submarin, mobilizat in curand in cautarea epavei zborului MH370

Un robot submarin de tip Bluefin-21 urmeaza sa fie coborat, probabil in cateva zile, pe fundul Oceanul Indian, in zona in care au fost detectate semnale acustice care ar putea sa provina de la avionul care efectua zborul MH370, au anuntat marti autoritatile australiene, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Ar trebui sa continuam detectarea semnalelor timp de mai multe zile, inainte ca bateriile sa se descarce" si sa nu mai fie captat vreun semnal, a declarat coordonatorul operatiunilor Angus Houston.
 
"Avem nevoie de o transmisie suplimentara pentru a defini mai bine zona de cautare", a adaugat el.
 
Doua semnale au fost captate in weekend, unul timp de doua ore si 20 de minute, celalalt timp de 13 minute. In timpul celei de-a doua detectari, se auzeau doua unde distincte.
 
Ele ar putea sa provina de la cele doua cutii negre ale avionului de tip Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines care a disparut de pe ecranele radarelor civile, la 8 martie, cu 239 de persoane la bord.
 
Semnalele au fost captate foarte departe, in largul coastei de vest a Australiei, intr-o zona a Oceanului Indian in care se pare ca s-a prabusit Boeingul.
 
Insa nava australiana Ocean Shield, dotata cu un detector de semnale, nu a detectat nimic luni.

8 aprilie 2014 09:14
Modifică setările cookies