• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un robot submarin american reia cautarea epavei zborului MH370

Un robot submarin american reia cautarea epavei zborului MH370

Un robot submarin american reia cautarea epavei avionului care efectua zborul MH370, dat disparut in martie, vizand "orice obiect anormal, orice obiect metalic" in regiunea in care se crede ca s-a prabusit avionul, a anuntat un oficial din cadrul Marinei americane.

Nava americana Ocean Shield, care transporta submarinul Bluefin-21, a revenit la Perth pentru a se alimenta cu carburant si urma sa poneasca sambata catre zona cautarilor, la sute de kilometri de coastele de vest ale Australiei.
 
Bluefin-21 a fost propus de catre americani sa preia satafeta cautarilor cu submarinul, dupa abandonarea, la sfarsitul lui aprilie, a cautarilor cu nave si avioane.
 
El a fost utilizat, atunci, in locul in care un sonar hidrofon a reperat ultrasunete care ar fi provenit de la cutiile negre ale Boeingului, dar fara sa poata sa localizeze epava si continuand cautarile.
 
Avionul de tip Boeing 777, care asigura un zbor Malaysia Airline intre Kuala Lumpur si Beijing, a disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, majoritatea chinezi.
 
Informatii au inceput sa apara treptat, dupa disparitie, autoritatile ajungand la concluzia ca avionul s-a indreptat in directia opusa rutei si s-a prabusit in Oceanul Indian.
 
Cautari submarine mai intense urmeaza sa inceapa in saptamanile viitoare, imediat ce vor fi disponibile noi echipamente de explorare submarina mai sofisticate, dupa ce Australia - care conduce cautarile, avand in vedere ca avionul pare ca s-a prabusit in largul coastelor sale de vest -, Malaysia si China au lansat licitatii comune in acest sens.
 
Aceste echipamente urmeaza sa permita coborarea pana la 4.500 de metri.

10 mai 2014 12:51
Modifică setările cookies