• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un parasutist norvegian a scapat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit. VIDEO

Un parasutist norvegian a scapat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit. VIDEO

Un parasutist norvegian a scapat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit care a trecut la doar cativa metri de el, in timp ce executa un salt cu parasuta in tara sa natala, potrivit unei inregistrari video ce a fost difuzata joi de postul public de televiziune NRK, informeaza AFP.

Captate de o camera video montata pe casca sportivului, imaginile arata o piatra de mari dimensiuni ce trece cu o viteza uluitoare la foarte mica distanta de Anders Helstrup, care tocmai isi deschisese parasuta.
 
"Ne-am gandit la toate scenariile posibile: ar fi putut fi un lucru pe care il aveam in rucsac? Sau un obiect cazut dintr-un avion? Sau era ceva ce apartinea altor parasutisti?", a declarat Anders Helstrup pentru NRK. "Insa, in acel moment, nu era absolut nimic nici deasupra mea, nici in apropiere de mine", a adaugat el.
 
Pe baza imaginilor filmate, geologul Hans Amundsen a identificat acel obiect ca fiind un meteorit, "o roca venita din centura lui Jupiter si filmata - fapt ce ar reprezenta o premiera mondiala in cazul in care va fi confirmata - aflata in faza de «zbor sumbru»", adica in faza post-incandescenta.
 
"Daca ai fi sarit cu o fractiune de secunda mai tarziu, acum ai fi fost mort", i-a transmis el parasutistului. Aceasta "intalnire de gradul III" s-a produs in iunie 2012 in sudul Norvegiei. De atunci, in regiune au fost efectuate numeroase operatiuni de cautare a pietrei celeste.
 
Unii experti care au vazut inregistrarea sunt, insa, circumspecti. "Sunt putin cam sceptic fata de aceasta poveste, dar ea nu este total ridicola", a declarat un astronom, Scott Manley, pe Twitter. "Daca as fi un adept al teoriilor conspiratiilor, as spune ca este usor sa inserezi (piatra, n.r.) in inregistrarea video".
 
Contactat de AFP, postul national de televiziune din Norvegia, NRK, a confirmat autenticitatea filmului.

4 aprilie 2014 15:25
Modifică setările cookies