• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un ou Fabergé, estimat la 24 mil. euro, descoperit intr-un targ de vechituri din SUA

Un ou Fabergé, estimat la 24 mil. euro, descoperit intr-un targ de vechituri din SUA

Un colectionar din Midwest-ul american, care cumparase un ou din aur de la un targ de vechituri si dorea cu disperare sa il vanda, a descoperit in cele din urma ca obiectul pe care il detinea era un ou Fabergé imperial, estimat la 24 milioane de euro, a carui urma fusese pierduta in urma cu multa vreme.

Potrivit cabinetului londonez de antichitati Wartski, colectionarul american platise 14.000 de dolari pentru acest ou, in urma cu cativa ani, sperand sa realizeze un profit consistent prin vanzarea aurului din care obiectul era realizat, informeaza AFP.
 
Insa niciun cumparator nu a fost interesat, obiectul a ramas intact, devenind o povara pentru proprietarul sau, care nu cunostea absolut nimic despre originea oului de aur.
 
Oul, care ascunde in interior un ceas Vacheron Constantin, a fost realizat de bijutierul rus Karl Fabergé si oferit de tarul Alexandru al III-lea sotiei sale, Maria Fiodorovna, de Paste, in anul 1887.
 
Inalt de 8,2 centimetri si avand la baza un soclu cu trei picioare, obiectul reprezinta cel de-al treilea dintre cele 50 oua de Pasti realizate de casa Fabergé pentru familia imperiala rusa, intre 1885 si 1916.
 
Acest ou este unul dintre cele opt care sunt date disparute. Potrivit expertilor in domeniu, doar doua dintre acestea se mai afla inca in circulatie pe piata libera, celelalte nesupravietuind Revolutiei bolsevice.

21 martie 2014 13:24
Modifică setările cookies