• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un submarin rus nou, unul dintre cele mai silentioase din lume, a intrat in Marea Neagra

Un submarin rus nou, unul dintre cele mai silentioase din lume, a intrat in Marea Neagra

Un submarin nou diesel Novorossiisk din proiectul 636.3 Varsavianka a intrat miercuri in Marea Neagra, in cadrul eforturilor marinei ruse de a crea o unitate de submarine in zona, a anuntat purtatorul de cuvant al flotei, Nikolai Voskresenk.

"Noul submarin diesel al Flotei Marii Negre Novorossiisk, care dupa testele de rutina a plecat de la Poliarnii spre Novorossiisk, a traversat liber stramtorile Bosfor si Dardanele si a intrat astazi (miercuri) in Marea Neagra", a indicat el, potrivit Ria Novosti, transmite Agerpres.

Plecat la 10 august din Poliarnii, unde a fost supus unei serii de teste, inclusiv tiruri cu rachete de inalta precizie si cu raza lunga de actiune, a traversat stramtoarea Gibraltar si a intrat in Mediterana, provocand un mic incident diplomatic intre Marea Britanie si Spania. 

Marea Britanie a fost nemultumita de faptul ca guvernul spaniol a permis submarinului sa se alimenteze in portul strategic Ceuta (oras autonom spaniol in nordul Africii) pe coasta mediteraneana, situat chiar in fata bazei navale britanice din Gibraltar, dupa cum a relatat The Independent.

Novorossiisk, supranumit "gaura neagra", este primul dintr-o serie de sase submersibile din proiectul 636.3 Varsavianka.


17 septembrie 2015 11:12
Modifică setările cookies