• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un militar roman a murit si alti cinci au fost raniti, intr-un atac in Afganistan

Un militar roman a murit si alti cinci au fost raniti, intr-un atac in Afganistan

Un convoi romanesc din provincia afgana Zabul a fost vizat de un atac sinucigas, care a provocat moartea unui militar, a declarat un oficial local, relateaza 1tvnews.af, citat de Mediafax.

Atacul a avut loc la ora 10.00 (08.30 ora Romaniei), in districtul Shar-i-Safa din provincia Zabul, a declarat guvernatorul districtului. "Convoiul militar era format din romani", a precizat el.
 
Potrivit sursei citate, un soldat roman a murit, iar alti doi au fost raniti. Printre raniti se afla, de asemenea, doi afgani.
 
Atacul nu a fost revendicat pentru moment. Zabul se invecineaza cu provincia Kandahar, in apropiere de granita cu Pakistanul.
 
MApN a confirmat ulterior va un militar a decedat si alti cinci au fost raniti duminica dimineata in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, in Afganistan.

"Un militar a decedat si alti cinci au fost raniti in dimineata zilei de duminica, 30 martie, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, in Afganistan. Militarii romani executau o misiune de patrulare in comun cu fortele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall", precizeaza MApN.
 

30 martie 2014 11:18
Modifică setările cookies