• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un milion de dolari, aruncati din avion de traficantii de droguri, in Bolivia

Un milion de dolari, aruncati din avion de traficantii de droguri, in Bolivia

Traficantii de droguri au lansat dintr-un avion o geanta ce continea peste un milion de dolari, dar pachetul, destinat complicilor lor bolivieni, a fost recuperat de politie, au anuntat miercuri autoritatile locale, citate de AFP.

Avionul survola la altitudine joasa regiunea Chiquitania, in departamentul Santa Cruz (est), o zona situata la frontiera cu Brazilia si Paraguay, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.
 
"Avionul a efectuat un zbor razant si a lasant o geanta alba ce continea 26 de teancuri de dolari", in bancnote de la 20 pana la 100 de dolari, afirma comunicatul.
 
Departamentul antidrog al politiei a recuperat, de asemenea, din aceasta zona, o mitraliera si alte arme, precum si telefoane mobile si doua vehicule.
 
Autoritatile boliviene suspecteaza ca banii veneau din Paraguay, deoarece teancurile de bancnote purtau stampila unei banci din aceasta tara.
 
Trei persoane au fost arestate in legatura cu acest caz, a precizat politia.
 
Bolivia este in prezent al treilea producator de cocaina din lume, dupa Peru si Columbia, drogurile fiind destinate in special Braziliei si Europei.

3 octombrie 2013 09:41
Modifică setările cookies