• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un medicament nou descoperit a vindecat 90% dintre pacientii infectati cu virusul hepatitei C

Un medicament nou descoperit a vindecat 90% dintre pacientii infectati cu virusul hepatitei C

Un nou medicament, creat pentru tratarea hepatitei C, a vindecat 90% dintre pacientii infectati cu virusul hepatitic C, in numai 12 saptamani, au afirmat cercetatorii americani, informeaza bbc.co.uk.

Virusul hepatitei C infecteaza ficatul, provocand afectiuni severe ale acestuia. Acesta se transmite de la sangele sau fluidele corporale ale persoanei infectate, mai ales prin intermediul acelor de seringa folosite in comun de mai multe persoane, pentru consumul de droguri.
 
Cercetatorii de la Centrul de stiinte ale sanatatii, afiliat Universitatii din Texas, au testat noul medicament, administrat pe cale orala, pe 380 de pacienti din 78 de centre medicale din Spania, Germania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, in cursul anului 2013.
 
Au fost efectuate doua studii, unul cu durata de 12 saptamani si altul, de 24 de saptamani. Pacientii care au participat la experimente aveau ciroza hepatica, indicand o evolutie avansata a virusului.
 
Dupa 12 saptamani, 191 din cei 208 pacienti nu mai aveau hepatita C. De asemenea, 165 din 172 de pacienti (96% dintre subiectii participanti la al doilea studiu) nu mai aveau hepatita C dupa 24 de saptamani de administrare a tratamentului.
 
"Este fantastic. Sunt atat de incantat pentru pacienti. In sfarsit exista speranta pentru viitor", a declarat Fred Poordad, coordonatorul studiului, care a adaugat ca medicamentul actioneaza prin tintirea proteinei ce produce hepatita C, impiedicand inmultirea acesteia. "In cele din urma, virusul dispare", a explicat Poordad.

13 aprilie 2014 14:52
Modifică setările cookies