• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un italian, urcat a patra oara pe bazilica Sf. Petru, cere ajutorul Papei impotriva crizei economice

Un italian, urcat a patra oara pe bazilica Sf. Petru, cere ajutorul Papei impotriva crizei economice

Un om de afaceri italian a escaladat sambata pentru a patra oara cupola bazilicii Sfantul Petru, indemnandu-l pe Papa Francisc sa vina in ajutorul victimelor crizei economice din Italia, relateaza AFP.

Marcello Di Finzio a desfasurat o pancarta pe care scria: "Ajuta-ne, Papa Francisc", cerandu-i, de asemenea, Guvernului sa anuleze masurile de austeritate din Italia, unde rata somajului a ajuns la un nivel record.
 
"In numele lui Dumnezeu, opriti-va, sunteti pe cale sa ne ucideti pe toti. Dati-ne inapoi viata noastra", se putea citi pe pancarta.
 
Aceasta este a patra oara cand Di Finzio, proprietarul unui bar in localitatea Trieste, in nordul Italiei, escaladeaza cupola acestei bazilici, care are o inaltime de 137 de metri.
 
In mai 2013, el a urcat pe cupola bazilicii Sfantul Petru, desfasurand o pancarta pentru a protesta fata de "masacrul" social din Italia. In iulie, iar apoi in octombrie 2012, acesta a mai escaladat cupola pentru a protesta fata de criza si constrangerile economice pe care Uniunea Europeana le impune Italiei.

30 martie 2014 11:08
Modifică setările cookies