• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un exerciţiu care simulează o misiune pe Marte a început în deşertul din Oman

Un exerciţiu care simulează o misiune pe Marte a început în deşertul din Oman

Şase astronauţi folosiţi pentru teste tehnice participă începând de joi la un exerciţiu care simulează o misiune pe Marte în deşertul din Oman, informează DPA, preluată de Agerpres.

Recruţii Forumului Spaţial Austriac (OWF) vor încerca să petreacă trei săptămâni departe de civilizaţie, în condiţii create pentru a le imita cât mai bine pe cele de pe Planeta Roşie.
 
Ei vor conduce rovere speciale, pentru deplasare pe suprafeţe extraterestre, vor trăi în corturi în formă de igloo şi vor purta căşti, a indicat OWF.
 
Un total de 16 experimente vor fi efectuate în timpul misiunii în domenii precum inginerie, astrobiologie, geofizică, geologie, bioştiinţe şi ştiinţe ale omului, în cadrul unui efort de a furniza informaţii care ar putea ajuta viitoarele misiuni pe Marte.
 
Printre activităţile vizate de recruţi figurează imprimarea 3D a unor piese de schimb pentru diverse aparate şi creşterea plantelor într-o incintă gonflabilă.
 
"Persoane din 20 de ţări colaborează în cadrul acestui exerciţiu", a declarat Reinhard Tlustos, director al experimentului, denumit AMADEE-18.
 
Deşertul din regiunea Dhofar din Oman a fost ales pentru excelentele sale condiţii de testare, cum ar fi faptul că acesta dispune de combinaţia potrivită de nisip şi pietre.
 

Misiunea este ajutată de o echipă de 200 de persoane şi este controlată de la o bază din Innsbruck, Austria.


9 februarie 2018 10:53
Modifică setările cookies