• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un exemplar din prima editie Harry Potter , scos la licitatie

Un exemplar din prima editie "Harry Potter", scos la licitatie

Un exemplar din prima editie a primului volum din seria aventurilor celebrului vrajitor Harry Potter, creata de J. K. Rowling, care contine si adnotarile facute de scriitoarea britanica, va fi scos la licitatie, la Londra, pe 21 mai, informeaza Reuters.

Fanii celebrului vrajitor vor avea sansa sa cumpere un exemplar unic din prima editie a primului volum al seriei, "Harry Potter si Piatra Filozofala/ Harry Potter and the Philosopher's Stone", adnotat de catre autoare. Cartea va fi scoasa la vanzare in cadrul unei licitatii caritabile, a anuntat vineri organizatia English PEN.
 
Exemplarul scos la licitatie contine gandurile scriitoarei scrise de mana, comentarii despre carte si despre adaptarea sa cinematografica, dar si 22 de desene care ilustreaza volumul.
 
Cartea "Harry Potter si Piatra Filozofala" va fi scoasa la licitatia organizata, pe 21 mai, la Londra, de casa Sotheby's, alaturi de alte 50 de prime editii adnotate ale unor volume precum "Jurnalul lui Bridget Jones/ Bridget Jones's Diary" de Helen Fielding, "Luminile nordului/ Northern Lights" de Philip Pullman si "Matilda" de Roald Dahl.
 
Seria "Harry Potter", de J. K. Rowling, care include sapte romane, este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Volumul "Harry Potter si Piatra Filozofala" a fost publicat pentru prima data in 1997, prima editie avand un tiraj de aproximativ 500 de exemplare. Adaptarea cinematografica a seriei a avut la fel de mare succes, atragand incasari de peste 7 miliarde de dolari.
 
In octombrie 2007, un alt exemplar din prima editie a primului volum din seria "Harry Potter" a fost vandut la o licitatie, organizata la Londra, pentru circa 30.000 de dolari.

18 mai 2013 13:54
Modifică setările cookies