• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un exemplar din Mein Kampf scos la licitatie, la un pret estimat de 4.000 euro. O asociatie evreiasca din Franta protesteaza

Un exemplar din "Mein Kampf" scos la licitatie, la un pret estimat de 4.000 euro. O asociatie evreiasca din Franta protesteaza

O asociatie evreiasca din Franta, Biroul national de vigilenta impotriva antisemitismului (BNVCA), a cerut casei de licitatii Pierre Bergé et Associés sa retraga de la vanzare un exemplar din "Mein Kampf" din 1925 ilustrat cu un portret al lui Adolf Hitler, informeaza AFP.

Aceasta editie originala, estimata intre 3.000 si 4.000 de euro, face parte dintr-o licitatie importanta prevazuta a avea loc pe 16 mai, la Paris. La aceasta licitatie, care reuneste 420 de loturi (carti, manuscrise), va fi pusa in vanzare si colectia lui Philippe Zoummeroff, un industrias pensionar, ce include obiecte din domeniul crimelor si criminologiei.
 
Intr-un comunicat publicat marti seara, BNVCA estimeaza ca "Mein Kampf" este prezentat in catalogul licitatiei "ca si cum ar fi vorba de un obiect de arta, scris de un poet sau de un membru al Academiei Franceze". Potrivit acestei asociatii, "Hitler este inainte de toate un criminal impotriva umanitatii, un asasin".
 
La jumatatea lunii aprilie, scoaterea la vanzare a 40 de obiecte naziste care au apartinut lui Hitler si Hermann Göring, eveniment care a cauzat indignarea mai multor asociatii evreiesti, a fost anulata de o alta casa de licitatii dupa interventia ministrului Culturii din Franta.

7 mai 2014 12:59
Modifică setările cookies