• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un diamant-brioleta, vandut cu pretul record de 11 milioane de dolari

Un diamant-brioleta, vandut cu pretul record de 11 milioane de dolari

Cel mai mare diamant-brioleta, prezentat vreodata la licitatie, a fost vandut cu pretul record de 11 milioane de dolari unui colectionar asiatic, la un eveniment organizat de casa Christie's, marti, la Hong Kong, informeaza Reuters.

Aceasta brioleta, o piatra pretioasa taiata intr-o forma tridimensionala de para cu fatete geometrice, are 75,36 carate si este agatata de un lant din diamante.

Desi nu a atins estimarile de 12,5 milioane de dolari, nestemata a doborat precedentul record de pret de 10,8 milioane de dolari, stabilit de o brioleta albastra din clasa "fancy deep" de 10,48 carate, vanduta anul trecut de casa Sotheby's. 

Diamantul, similar cu celebrul Koh-i-Noor incrustat in coroana reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, este considerat a fi unul extrem de rar.  Piatra pretioasa din care a fost confectionata brioleta a ajuns la bijutierul american William Goldberg sub forma unui diamant brut de 160,5 carate, care a fost transformat intr-un diamant-brioleta de 75,51 carate. 

Potrivit Gemological Institute of America (GIA), acesta este cel mai mare diamant-brioleta din lume care a fost vandut la licitatie.


29 mai 2013 16:42
Modifică setările cookies