• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un diamant albastru de 29,6 de carate, estimat la 20 de mil. de dolari, descoperit in Africa de Sud

Un diamant albastru de 29,6 de carate, estimat la 20 de mil. de dolari, descoperit in Africa de Sud

Un diamant albastru de 29,6 de carate, unul dintre cele mai rare si mai dorite din lume, cu un pret estimat la 20 de milioane de dolari, a fost descoperit intr-o mina din Africa de Sud, de catre angajatii companiei Petra Diamonds, informeaza reuters.com.

"Exceptionalul" diamant, suficient de mic pentru a incapea in palma unei maini, a fost descoperit in mina Cullinan, in apropiere de Pretoria. 

Mina, detinuta de firma Petra Diamonds din 2008, este locul in care, in 1905, a fost gasit renumitul Cullinan - descris ca fiind cel mai mare diamant in stare bruta descoperit vreodata, cu o greutate de 3.106 carate. 

Potrivit directorului executiv, Johan Dippenaar, cel mai recent diamant albastru gasit ar putea depasi toate celelalte descoperiri.  "(...) aceasta este probabil cea mai importanta piatra (pretioasa, n.r.) - in ceea ce priveste pietrele albastre - pe care am recuperat-o", a spus acesta.

Dippenaar a precizat ca pietrele pretioase din ultimul an se vand bine in jurul valorii de 2 milioane de dolari pe un carat, potrivit informatiilor de pe piata.  Acesta a mai spus ca, saptamana viitoare, compania va decide ce va face cu diamantul descoperit. 


21 ianuarie 2014 18:00
Modifică setările cookies