• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un deputat din partidul lui David Cameron, suspectat de violarea unui barbat

Un deputat din partidul lui David Cameron, suspectat de violarea unui barbat

Un vicepresedinte al Camerei Comunelor, Camera inferioara a Parlamentului din Marea Britanie, a fost arestat sambata, fiind suspectat ca a violat un barbat si a agresat un altul, relateaza AFP.

Nigel Evans, in varsta de 55 de ani, deputat si membru al Partidului Conservator, condus de premierul David Cameron, a fost interogat de catre anchetatori in cazul comiterii unor presupuse agresiuni impotriva a doi barbati incepand din 2009, potrivit presei britanice.

Evans, foarte popular in Camera Comunelor, este ales de Lancashire (nord-vestul Angliei). A coprezidat partidul Tory, in perioada 1999-2001.

Presupusele agresiuni au avut loc in satul Pendleton, unde isi are domiciliul parlamentarul, in perioada iulie 2009-martie 2013.  In 2010, la opt ani dupa ce a fost ales, Nigel Evans a dezvaluit public ca este homosexual, afirmand ca a "obosit sa traiasca in minciuna".  Opozantii sai politici se pregateau sa dezvaluie secretul sau, a anuntat atunci tabloidul Mail on Sunday. 

Arestarea intervine in timp ce Marea Britanie este zguduita de o serie de scandaluri sexuale, implicandu-l mai ales pe un fost prezentator de la BBC, Jimmy Savile, decedat in 2011.  Rasunatorul scandal Savile, care a izbucnit anul trecut, a permis dezvaluirea unor cazuri asemanatoare si a condus la inculparea a numeroase personaje mondene anchetate pentru fapte comise in anii '60, '70 si '80.


6 mai 2013 15:18
Modifică setările cookies