• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un cunoscut bancher olandez, gasit mort impreuna cu sotia si fiica sa

Un cunoscut bancher olandez, gasit mort impreuna cu sotia si fiica sa

Bancherul olandez Jap Peter Schmittmann, fost sef al operatiunilor ABN Amro Olanda, a fost gasit mort impreuna cu sotia si fiica sa la locuinta din exclusivista localitate Laren, politia stabilind, preliminar, ca a fost vorba de o neintelegere in familie, potrivit Reuters.

Fostul bancher de top a fost criticat pentru ca a primit o compensatie financiara mare, de 8 milioane euro, dupa colapsul si nationalizarea bancii pe care o conducea. Jap Petre Schmittmann (57 de ani) a fost seful operatiunilor olandeze ale ABN Amro in perioada 2003-2007.
 
Politia a anuntat ca a sosit la locuinta bancherului din Laren dupa ce un prieten al bancherului a alertat serviciile de urgenta. Schmittmann a fost gasit mort alaturi de sotia sa, in varsta de 57 de ani, si fiica sa, de 22 de ani, informeaza Mediafax. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca nu exista vreun indiciu ca afacerile lui Schmittmann ar fi jucat vreun rol in tragedie. Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, cei trei ar fi fost gasiti de fiica cea mare a lui Schmittmann.
 
Schmittmann a pregatit terenul pentru divizarea ABN Amro si vanzarea pe divizii, in 2007, catre un consortiu format din
Royal Bank of Scotland (Marea Britanie), Fortis (Belgia) si Santander (Spania). Odata cu criza financiara globala, diviziile vizate de tranzactie au intampinat dificultati financiare. Operatiunile ABN Amro din Olanda au fost nationalizate.
 
Schmittmann a parasit ABN Amro dupa nationalizare, avand dreptul prin contract la o compensatie financiara de 16 milioane euro. Suma a fost redusa la jumatate de ministrul de Finante din acea perioada, Wouter Bos, care a descris pachetul drept "exorbitant".

6 aprilie 2014 17:00
Modifică setările cookies