• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un avion al companiei Germanwings, cu 150 de persoane la bord, s-a prabusit in Alpii francezi. Hollande: Nu exista supravietuitori

Un avion al companiei Germanwings, cu 150 de persoane la bord, s-a prabusit in Alpii francezi. Hollande: Nu exista supravietuitori

UPDATE Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societatii Lufthansa, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea 150 de persoane la bord, s-a prabusit marti in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora Romaniei) si urma sa ajunga la Dusseldorf, in nordul Germaniei, insa a disparut de pe ecranele radarelor in jurul orei 11.15 (12.15, ora Romaniei).
 
Aparatul de zbor, care avea la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit intr-o zona muntoasa, in apropierea localitatii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).
 
Regele Felipe al Spaniei, care se afla intr-o vizita in Franta, s-a intalnit cu presedintele francez, Francois Hollande, la Palatul Elysee, unde au discutat despre prabusirea avionului Germanwings.
 
Regele Felipe a declarat la Palatul Elysee ca printre victimele tragediei se afla numerosi cetateni spanioli, dar si germani si turci. In urma accidentului aviatic, regele Spaniei a decis sa-si intrerupa vizita in Franta si sa revina in Spania.
 
La randul sau, Francois Hollande a declarat ca "nu ar exista victime franceze", dar fara "o certitudine totala". La bord se aflau pasageri spanioli, germani si turci. MAE a creat o celula de criza pentru a identifica daca in avion erau si cetateni romani.
 
Cancelarul german, Angela Merkel, si-a anulat toate intalnirile programate pentru a urmari situatia privind accidentul aviatic din sudul Frantei, relateaza agentia DPA in pagina electronica.
 
Merkel, care a discutat la telefon cu Hollande si cu premierul spaniol Mariano Rajoy, s-a declarat profund socata de prabusirea avionului german.
 

24 martie 2015 13:02
Modifică setările cookies