• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un asteroid se va apropia vineri de Terra

Un asteroid se va apropia vineri de Terra

Un asteroid cu diametrul de 2,7 km se va apropia de Terra, vineri, fara a genera riscul unei coliziuni, intrucat va trece la 5,8 milioane de kilometri de planeta noastra, o distanta de 15 ori mai mare decat cea dintre Terra si Luna, a anuntat NASA, citata de AFP.

Desi acest asteroid, denumit 1998 QE2, nu prezinta niciun interes pentru oamenii de stiinta care se concentreaza asupra corpurilor ceresti potential amenintatoare pentru Terra, el va fi monitorizat de astronomii care incearca sa descopere secretele acestor vizitatori din spatiu. 

"Asteroidul 1998 QE2 reprezinta o tinta de mare interes pentru radiotelescopul Goldstone din California si pentru telescopul Arecibo din Puerto Rico, pentru ca speram sa obtinem imagini de inalta rezolutie, care ar putea sa dezvaluie multe caracteristici ale suprafetei sale", a explicat astronomul Lance Benner, coordonator stiintific al radarului Goldstone, aflat la Jet Propulsion Laboratory pe care NASA il detine in orasul californian Pasadena. 

Fotografiile care vor fi facute cu acest telescop vor permite vizualizarea, succesiva, a unor zone cu diametre de 3,75 metri, de la o distanta de aproape 6 milioane de kilometri.


30 mai 2013 12:16
Modifică setările cookies