• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un angajat al Senatului SUA, care doarme pe strazi, cere un salariu mai mare

Un angajat al Senatului SUA, care doarme pe strazi, cere un salariu mai mare

Un barbat fara adapost protesteaza pentru a cere un salariu mai mare, afirmand ca doarme pe strazi, desi este angajat la Senatul Statelor Unite, relateaza CNN.

Pentru Charles Gladden, acasa inseamna un pat improvizat pe un trotuar de langa statia de metrou McPherson Square din Washington. Isi strange cele cateva lucruri personale, care incap intr-o singura geanta, si pleaca la serviciu. 

"Lucrez pentru cei mai puternici oameni din tara si, iata-ma, dorm la o statie de metrou", a declarat Gladden, in fata Capitoliului. 

El lucreaza de opt ani la cafeneaua Senatului, spaland vase si prestand servicii de intretinere.

Gladden, 63 de ani, castiga aproximativ 11 dolari pe ora, adica aproximativ 360 de dolari pe saptamana. Da insa o mare parte din bani copiilor si nepotilor lui, care au propriile probleme financiare.

Intrebat despre colegii sai care au acelasi salariu, dar isi permit si o locuinta, el a recunoscut ca situatia sa este agravata de faptul ca isi ajuta copiii, dar si din cauza ca sufera de diabet si a avut concedii fara plata. El a povestit ca i-au fost amputate trei degete de la picioare din cauza bolii, care nu a fost tratata mult timp. 

Revenind la serviciu dupa ce a protestat pentru un salariu mai mare, el a declarat ca are un mesaj pentru senatorii pe care ii serveste in fiecare zi. "Eu sunt o rusine. Nu vreau sa fiu o rusine pentru aceasta tara, in care m-am nascut si am crescut", a afirmat Gladden.


27 aprilie 2015 09:03
Modifică setările cookies