• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Uli Hoeness, presedintele lui Bayern Munchen, ar fi ascuns peste 10 milioane de euro in Elvetia

Uli Hoeness, presedintele lui Bayern Munchen, ar fi ascuns peste 10 milioane de euro in Elvetia

Presedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, care face obiectul unei anchete pentru frauda fiscala, dupa ce a recunoscut ca are un cont secret in Elvetia, ar fi ascuns peste zece milioane de euro, sustine cotidianul Bild, citat de AFP.

Publicatia Focus a notat, sambata, ca Hoeness a recunoscut in ianuarie ca are acest cont. Ca urmare a acestei declaratii, parchetul din Munchen a deschis o ancheta pentru a verifica daca marturisirea oficialului bavarez a fost "exacta si completa". 

Fostul fotbalist si autoritatile germane au refuzat sa precizeze despre ce suma este vorba, dar conform cotidianului Bild, Hoeness ar fi platit deja sase milioane de euro constand in impozite restante. Responsabilul sindicatului contribuabililor germani, Thomas Eigenthaler, a estimat, bazandu-se pe aceasta suma, ca presedintele lui Bayern, care detine o prospera fabrica de carnati, a ascuns fara indoiala cel putin 10 milioane de euro in Elvetia. 

Uli Hoeness ar fi dorit sa isi rezolve situatia in cadrul unui acord de dubla impozitare negociat anul trecut intre Elvetia si Germania, care i-ar fi permis sa scape de probleme achitand o singura penalitate. Insa opozitia social-democrata din Germania s-a opus acestei masuri.


22 aprilie 2013 07:28
Modifică setările cookies