• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ucraina vrea sa construiasca un zid la granita cu Rusia, afirma premierul Arseni Iateniuk

Ucraina vrea sa construiasca un zid la granita cu Rusia, afirma premierul Arseni Iateniuk

Ucraina va incepe construirea unui zid la granita cu Rusia, a afirmat, miercuri, premierul Arseni Iateniuk, intr-o reuniune a Guvernului de la Kiev, relateaza agentia Ukrinform, in pagina electronica.

"Lansam operatiunea Zidul, care are in vedere construirea unui zid real la granita dintre Ucraina si Federatia Rusa", a afirmat premierul Iateniuk.
 
Pe de alta parte, seful Guvernului de la Kiev a apreciat ca noua strategie ucraineana de aparare ar trebui sa desemneze Rusia drept o amenintare la adresa integritatii teritoriale a Ucrainei, relateaza Interfax-Ucraina.
 
"Ucraina are nevoie de o noua strategie de aparare in care sa se precizeze clar cine este agresorul si cine reprezinta o amenintare. Noua strategie de aparare ar trebui sa desemneze Rusia drept un stat agresor si, de asemenea, principala si singura tara care ameninta securitatea nationala si integritatea teritoriala a Ucrainei", a declarat premierul Arseni Iateniuk.
 
Declaratiile intervin pe fondul confruntarilor dintre fortele ucrainene si separatistii prorusi in estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova in mai multe randuri de implicare in conflictul din estul Ucrainei, insa Rusia a respins de fiecare data orice participare la confruntari.

3 septembrie 2014 15:50
Modifică setările cookies