• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ucraina inceteaza cooperarea cu Rusia in domeniul militar

Ucraina inceteaza cooperarea cu Rusia in domeniul militar

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat ca interzice cooperarea cu Rusia in domeniul militar, a anuntat luni vicepremierul Ucrainei, Vitali Iarema, intr-o emisiune a postului ucrainean de televiziune ICTV, relateaza agentia Interfax, in editia electronica.

"Astazi (luni), in cursul unei sedinte a SNBO (Consiliul pentru Securitate Nationala si Aparare), presedintele Ucrainei a interzis categoric cooperarea cu Rusia in domeniul militar. Incepand de astazi, noi am incetat practic cooperarea in domeniul militar cu Federatia Rusa", a declarat Iarema.
 
La 31 mai, adjunctul ministrului rus al Apararii, Iuri Borisov, a denuntat faptul ca Ucraina a incetat, incepand din martie, sa livreze Rusiei echipamente militare si armament, desi Moscova a platit deja pentru o mare parte dintre acestea.
 
Ucraina ar putea pierde cota sa pe piata rusa a echipamentelor militare, a avertizat Borisov.
 
El a anuntat ca Rusia ar dori sa incheie "contracte suplimentare pentru dotarea unor intreprinderi din Crimeea", o peninsula ucraineana, anexata de Rusia in martie.
 
Potrivit lui Borisov, inainte de declansarea crizei dintre Moscova si Kiev, volumul anual de livrari de armament si echipamente militare era in valoare de 50 de miliarde de ruble (aproximativ un miliard de euro).

17 iunie 2014 07:13
Modifică setările cookies