• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Twitter şi Facebook suspendă temporar conturile lui Donald Trump, în contextul violențelor de la Washington

Twitter şi Facebook suspendă temporar conturile lui Donald Trump, în contextul violențelor de la Washington

După Twitter, reţeaua de socializare Facebook a suspendat la rândul său temporar miercuri contul lui Donald Trump, la finalul unei zile de violenţe în Capitoliu, pe care susţinătorii preşedintelui în exerciţiu l-au luat cu asalt în încercarea de a împiedica certificarea victoriei lui Joe Biden în alegeri.

"Am identificat două încălcări ale regulilor noastre pe pagina preşedintelui Donald Trump care duc la o suspendare de 24 de ore, ceea ce înseamnă că el pierde capacitatea de a posta pe platformă în această perioadă", a explicat pe Twitter echipa de comunicare a companiei californiene, scrie Agerpres.

Facebook eliminase deja un video în care republicanul făcea apel la manifestanţi "să se întoarcă acasă", dar în care declara de asemenea, fără probe, că alegerile au fost fraudate.

Anterior, şi Twitter a eliminat înregistrarea video a lui Trump, alături de alte două postări, şi a anunţat că suspendă pentru 12 ore contul preşedintelui în exerciţiu, ameninţând cu eliminarea permanentă în cazul unor noi încălcări ale regulilor sale.


7 ianuarie 2021 08:54
Modifică setările cookies