• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turistii nu vor mai avea voie sa atinga operele din Ansamblul Monumental Constantin Brancusi din Targu Jiu

Turistii nu vor mai avea voie sa atinga operele din Ansamblul Monumental "Constantin Brancusi" din Targu Jiu

Operele din incinta Ansamblului Monumental "Constantin Brancusi" nu vor mai putea fi atinse de catre vizitatori, incepand de luni, data de la care vor intra in vigoare prevederile unei hotarari a Consiliului Local Municipal Targu Jiu in acest sens.

Primaria Municipiului Targu Jiu ii atentioneaza pe vizitatorii Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" ca de luni, 15 mai, intra in vigoare prevederile HCL 172/24.04.2017, prin care le este interzisa atingerea operelor lui Constantin Bancusi. Reprezentantii municipalitatii sustin ca prevederile deciziei consilierilor municipali cu referire la perimetrarea lucrarilor de arta vor fi aplicate abia dupa obtinerea unui aviz din partea Ministerului Culturii.
 
"Pentru aplicabilitatea acestui aliniat, se va face o adresa catre Ministerul Culturii, existand necesar un aviz din partea specialistilor", a declarat Loredana Covei, purtator de cuvant al Primariei Targu Jiu.
 
Hotararea consilierilor municipali din Targu Jiu mai prevede interzicerea in ansamblul monumental a vizitatorilor insotiti de animale de companie, a persoanelor cu role, skateboard-uri si alte vechiule nemotorizate.
 
"La aliniatul a din Hotararea nr. 172/24.04.2017 se prevede ca este interzisa atingerea operelor de catre vizitatori, iar la aliniatul c se mentioneaza faptul ca este interzisa patrunderea in ansamblul monumental a persoanelor insotite de animalele de companie, a celor care circula pe aleea ce leaga Masa Tacerii de Poarta Sarutului din Parcul Central, cat si in jurul Coloanei fara Sfarsit, in perimetrul dintre aleea circulara si Coloana, pe role sau skateboard-uri, sau alte vehicule nemotorizate", a mai precizat Loredana Covei.
 
Totodata, politistii locali din Targu Jiu vor fi cei care vor constata abaterile de la aceasta hotarare a consilierilor municipali, fiind prevazute si sanctini contraventionale cuprinse intre 500 si 2500 lei.
 
Autoritatile locale au decis sa stabileasca aceste masuri dupa ce lacul de protectie al Coloanei Infinitului a fost deteriorat dupa ce mai multi turisti au scrijelit mesaje pe suprafata operei de arta.

12 mai 2017 15:18
Modifică setările cookies