• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turcia sta pe un butoi cu pulbere. Vehicul cu 150 kg de explozibili la bord, gasit in sud-estul tarii

Turcia sta pe un butoi cu pulbere. Vehicul cu 150 kg de explozibili la bord, gasit in sud-estul tarii

Genisti turci au dezamorsat un dispozitiv explozibil plasat intr-un vehicul gasit noaptea trecuta in apropiere de o cladire guvernamentala in sud-estul tarii, au indicat vineri surse din domeniul securitatii, dupa ce un val recent de atacuri cu bomba a determinat alerte de securitate in principalele orase, relateaza agentia Reuters.

Vehiculul, cu 150 kg de explozibili, a fost gasit in orasul Hani, in provincia Diyarbakir, cu populatie in principal kurda, potrivit surselor. In cadrul anchetei, politia examineaza inregistrarile de pe camerele video din zona.
 
Militanti kurzi au revendicat joi atentatul sinucigas cu bomba ce a avut loc duminica trecuta la Ankara, soldat cu moartea a 37 de persoane, si au amenintat cu alte atacuri, in timp ce Germania si-a inchis misiunile diplomatice si scolile din Turcia.
 
Atacul cu bomba de duminica trecuta a fost al doilea in decurs de o luna in centrul Ankarei si a fost revendicat de catre gruparea militanta TAK, deschizand o noua etapa, periculoasa, in razboiul Turciei cu militantii kurzi, deoarece atentatele sangeroase se extind in cele mai mari orase ale tarii, dincolo de regiunea de sud-est, unde conflictul este concentrat de obicei.

18 martie 2016 12:17
Modifică setările cookies