• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turcia face apel la Rusia sa dea dovada de calm si avertizeaza ca rabdarea sa are limite

Turcia face apel la Rusia sa dea dovada de "calm" si avertizeaza ca rabdarea sa are "limite" 

Turcia a facut apel vineri la Rusia sa dea dovada de "calm", in plina perioada de tensiune intre cele doua tari dupa distrugerea unui bombardier rus de catre aviatia turca in apropierea frontierei siriene, si a avertizat ca rabdarea sa are "limite", relateaza AFP.

"Facem apel la Rusia, care este unul dintre partenerii nostri comerciali majori, sa dea dovada de calm, dar spunem si ca rabdarea noastra are limite", a declarat ministrul de externe Mevlüt Cavusoglu, potrivit Agerpres.

"Daca nu am trecut la represalii dupa ce voi ati facut-o nu este pentru ca ne e teama sau pentru ca avem cel mai mic sentiment de culpabilitate", a adaugat el.  

Turcia si Rusia traverseaza cea mai grava criza diplomatica de la sfarsitul Razboiului Rece, dupa ce un avion militar rus a fost doborat la 24 noiembrie de armata turca.  

Moscova a anuntat deja masuri de represalii impotriva Ankarei. Razboiul declaratiilor intre cele doua capitale a crescut permanent in intensitate dupa acest incident grav, rusii mergand pana la a-l acuza pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan si anturajul sau ca au cumparat petrol de la gruparea Statul Islamic, iar acesta a replicat ca este vorba de "calomnii".   


11 decembrie 2015 17:36
Modifică setările cookies