• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turcia acuza UE ca sprijina terorismul

Turcia acuza UE ca sprijina terorismul

Faptul ca Uniunea Europeana cere Turciei sa-si modifice legea antiterorista echivaleaza cu un 'sprijin pentru terorism', a declarat ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, citat marti de mass-media locale, potrivit EFE.

“Intr-un moment cand noi suntem angajati in lupta impotriva unor organizatii teroriste precum PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, gherila kurda) si Daesh (acronimul arab al gruparii jihadiste Statul Islamic /SI/), a ni se cere modificarea legislatiei antiteroriste pentru ca in caz contrar nu vor fi eliminate vizele inseamna a aproba terorismul”, a spus Cavusoglu, citat de postul de televiziune CNN Turk si agentia de presa Anadolu.

Redefinirea “terorismului” in legislatia turca in termeni mai precisi este una dintre cele 72 de cerinte ale UE pentru eliminarea vizelor pentru cetatenii turci si una dintre cele cinci pe care Ankara inca nu le-a indeplinit.

Aceasta cerinta figureaza si intr-un acord semnat in 2013, dar guvernul turc a refuzat de mai multe ori s-o puna in aplicare, pe motiv ca nu poate sa faca aceasta din cauza conflictului cu gherila kurda si SI.

Acuzatia de “colaborare cu terorismul” este folosita in mod curent in instantele turcesti impotriva criticilor guvernului.

17 mai 2016 15:57
Modifică setările cookies