• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a FC Dinamo

Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a FC Dinamo

Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea societatii care administreaza clubul FC Dinamo de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 10 septembrie.

"Admite cererea debitorului FC Dinamo 1948. Deschide procedura generala a insolventei. Termen pentru continuarea procedurii la 10.09.2014. Desemneaza administrator judiciar pe CII Dascal Catalin Andrei care va indeplini atributiile prevazute de art. 20 raportat la art. 49 al.1 lit. a din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu o remuneratie de 1500 lei din averea debitorului", se arata in solutia pronuntata de Tribunalul Bucuresti.
 
Instanta a dat dispozitie tuturor bancilor la care FC Dinamo are disponibil in conturi sa nu dispuna de sume fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului Andrei Catalin Dascal.
 
Termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii societatii care administreaza gruparea Dinamo este 27 iulie 2014, iar termenul de afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante este 17 august 2014. Conform solutiei Tribunalului Bucuresti, tabelul creantelor trebuie definitivat pana la 2 septembrie 2014.
 
Prima sedinta a Adunarii Generale a creditorilor va avea loc la 23 august 2014.
 
Miercuri, a avut loc al doilea termen in dosarul inregistrat la 13 mai, la Tribunalul Bucuresti, prin care clubul condus de Ionut Negoita solicita deschiderea procedurii de insolventa.
 
FC Dinamo este al saselea club de Liga I care solicita intrarea in insolventa in ultimii doi ani, dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati si FC Vaslui.
 
Actualul proprietar al FC Dinamo, Ionut Negoita, a explicat, la 14 mai, intr-o scrisoare deschisa, ca "deceniul criminal" si datoriile acumulate in perioada in care clubul a fost in propietatea fostilor actionari au condus la decizia de a solicita intrarea in insolventa a societatii.
 
Comisia pentru acordarea licentei cluburilor a retras, la 21 mai, licenta clubului Dinamo pentru participarea in competitiile de club UEFA in sezonul 2014-2015 la solicitarea directorului Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru. Ulterior, la 28 mai, Comisia de Apel a Administratiei de licentiere a FRF a respins memoriul gruparii FC Dinamo prin care contesta retragerea licentei.
 
Conform legislatiei UEFA un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri.
 
Formatia condusa de Flavius Stoican a ocupat pozitia a patra in clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care ii permitea sa participe in turul doi preliminar al Ligii Europa, editia 2014-2015. Urmatoarea echipa in clasament care detine licenta pentru cupele europene este CFR Cluj.

12 iunie 2014 12:35
Modifică setările cookies