• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Trenurile de pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin, afectate de inundatii

Trenurile de pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin, afectate de inundatii

Trenurile care circula pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin si retur sunt afectate in urma inundatiilor, traficul feroviar fiind inchis, duminica, intre localitatile mehedintene Prunisor si Igiroasa, in acea zona calatorii fiind preluati de autocare, informeaza CFR Calatori.

Conform unui comunicat transmis, duminica, de CFR Calatori, din cauza ploilor abundente circulatia feroviara pe linia Prunisor - Igiroasa (Mehedinti) a fost intrerupta, fiind afectate trenurile de pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin si retur.
 
"Continuarea calatoriei si transportul pana la destinatie s-a realizat prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto. Echipele feroviare de interventie se afla la fata locului si desfasoara lucrarile necesare, astfel incat circulatia trenurilor sa fie reluata in conditii normale de trafic", mai spun reprezentantii CFR.
 
Potrivit autoritatilor locale, intre localitatile Prunisor si Igiroasa viitura a rupt terasamentul de cale ferata pe o distanta de 300 de metri, circulatia feroviara intre Drobeta Turnu Severin si Craiova fiind blocata de duminica dimineata.
 
In aceste conditii, calatorii sunt preluati de autocare. Zeci de calatori care circulau duminica dimineata cu trenul InterRegio pe directia Timisoara Nord - Bucuresti Nord au asteptat zeci de minute in apropiere de Prunisor un autocar care sa ii transporte la trenul de legatura care sa ii duca la destinatie.
 
Zeci de gospodarii, hectare de teren si pasuni au fost inundate in judetul Mehedinti, fiind afectate mai multe localitati, in unele cazuri apa atingand in curtile oamenilor chiar si un metru.
 
Prefectul de Mehedinti, Nicolae Draghiea, a declarat, duminica dupa-amiaza, ca dupa ce apele s-au retras in localitatea Gvardenita, dar si in celelalte zone afectate, este nevoie de analiza apei din fantani intrucat panza freatica a fost afectata de precipitatiile abundente.
 
"Am dispus analiza apei din fantani, iar echipe de medici din cadrul Directiei de Sanatate Publica vor merge in teren chiar de astazi pentru a face aceste analize", a declarat Draghiea.
 
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, duminica dupa-amiaza circulatia se desfasoara in continuare cu restrictii pe DN67, intre Drobeta Turnu Severin si Targu Jiu, dupa ce pasajul din localitatea Halanga a fost inundat in cursul noptii.
 
Tot din cauza inundatiilor, duminica dimineata 13 turisti care se aflau in comuna Ponoarele pentru a participa la “Sarbatoarea Liliacului” au ramas blocati, fiind surprinsi de o viitura, ei fiind salvati de catre jandarmi.
 
Judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Dambovita sunt afectate in urma ploilor torentiale, in Mehedinti fiind 65 de locuinte inundate, dintre care 50 in Balacita, zece in Prunisor si cinci in Podul Grosului, a anuntat, duminica, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.
 
Judetele Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Dolj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Sibiu, Hunedoara, Timis, Alba si, partial, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Brasov si Vrancea sunt, pana luni la ora 09.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

4 mai 2014 16:16
Modifică setările cookies