• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Treizeci de turisti si vanatori se afla in deriva in oceanul Arctic canadian

Treizeci de turisti si vanatori se afla in deriva in oceanul Arctic canadian

Treizeci de turisti si vanatori inuiti erau in deriva marti pe placi de gheata in oceanul Arctic care s-au desprins din banchiza, a transmis televiziunea canadiana publica CBC, citata de AFP.

Elicoptere si un avion al armatei canadiene au fost trimise in aceasta zona, situata la 40 de kilometri nord de Arctic Bay, un sat inuit care se afla in nordul extrem al insulei Baffin, a declarat pentru CBC Niore Iqalukjuak, responsabil al echipei locale de cautare si salvare pe mare.
 
Conform acestuia, nimeni nu a fost ranit pentru moment.
 
Unsprezece vanatori erau in deriva pe o placa pe de o parte, in timp ce pe o alta era blocat un grup de turisti care efectuau un safari cu ghizi in Arcticul canadian, a declarat Iqalukjuak, el insusi vanator.
 
Jandarmeria regala a Canadei, de asemenea implicata in operatiunile de salvare, nu a putut fi contactata la fel ca si societatea angajatoare a ghizilor, Arctic Kingdom.
 
Desi rezervat unui numar redus de turisti bogati, turismul a cunoscut o popularitate in crestere in ultimii ani in Marele Nord canadian, mai ales dupa ce incalzirea climatica a accelerat topirea ghetii in timpul verii.
 
Autoritatile canadiene dispun totusi de mijloace limitate pentru a asigura supravegherea acestui teritoriu imens.

26 iunie 2013 09:21
Modifică setările cookies