• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Trei zile de doliu national, dupa cutremurul din Nepal. Noul bilant depaseste 4.300 de victime. ONU: Opt milioane de persoane, afectate

Trei zile de doliu national, dupa cutremurul din Nepal. Noul bilant depaseste 4.300 de victime. ONU: Opt milioane de persoane, afectate

Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marti, pentru cele peste 4.300 de persoane care au murit in urma cutremurului puternic care a avut loc sambata, relateaza DPA, in pagina electronica.

Guvernul a anuntat un nou bilant de 4.353 de victime, in timp ce operatiunile de cautare si salvare continua. Guvernul a declarat, de asemenea, ca traverseaza "o perioada dificila in aceasta criza, din cauza resurselor sale limitate".
 
"Nu eram pregatiti pentru un dezastru de o asemenea amploare", a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam. "Nu avem suficiente resurse si vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toata lumea".
 
Multe persoane din capitala Kathmandu au dormit in aer liber, in parcuri si pe drumuri. Alimentarea cu energie electrica a fost restabilita in unele zone, dar ramane intermitenta.
 
Oamenii se plang ca au ramas fara gaz, invinuind Guvernul ca nu depune suficiente eforturi pentru a oferi populatiei produsele de baza.
 
"In zona noastra nu se mai gaseste mancare. Magazinele abia daca sunt deschise si, daca sunt, oamenii le iau cu asalt si totul se termina in cateva minute", a declarat un locuitor din capitala, Rajendra BK.
 
Furia si frustrarea sunt in crestere, pe masura ce replicile continua. "Am fost aici pe strazi, fara mancare si apa si inca nu am vazut vreun reprezentant al Guvernului in trei zile", a declarat un barbat care campeaza pe strazi impreuna cu familia.
 
Guvernul a avertizat impotriva pietei negre, in timp ce populatia se lupta sa isi procure cele necesare. Penele de electricitate fac imposibila retragerea banilor din banci.
 
Opt milioane de persoane au fost afectate de cutremurul puternic produs in Nepal, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite, citata de BBC News Online. Ajutorul international a inceput sa ajunga dar inca exista lacune in ceea ce priveste echipamentul medical, alimentele si sacii pentru cadavre.
 

28 aprilie 2015 09:45
Modifică setările cookies