• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Trei sferturi dintre romani spun ca banii nu sunt igienici. Doar o treime se spala pe maini dupa utilizarea bancnotelor

Trei sferturi dintre romani spun ca banii nu sunt igienici. Doar o treime se spala pe maini dupa utilizarea bancnotelor

Trei sferturi dintre romani considera ca banii sub forma de numerar nu sunt igienici, iar trei din zece persoane afirma ca se spala pe maini dupa utilizarea bancnotelor si monedelor, potrivit unui studiu efectuat de MasterCard in Romania.

In ceea ce priveste platile alternative, 77% dintre respondenti iau in considerare plata cu cardul, 56% ar folosi plata online, 27% prefera plata cu ajutorul mobilului, iar 18% ar utiliza cardul contactless ca metoda de plata, se arata intr-un comunicat MasterCard.
 
Studiul a fost efectuat pe un esantion de 510 persoane, barbati si femei in proportii egale, in perioada 31 martie - 7 aprilie, urmarind perceptiile lor cu privire la utilizarea numerarului si potentialele lor preocupari cu privire la igiena.
 
Trei din zece romani (29%) spun ca nu ar vrea ca zeci de straini sa foloseasca numerarul inainte de a ajunge la ei, insa doar 9% sunt revoltati de ideea de a nu se spala pe maini dupa ce pun mana pe bani.
 
Mult mai multi sunt revoltati de ideea de a nu se spala pe maini dupa folosirea toaletei (32%) si de atingerea nasului in public (23%).
 
Majoritatea respondentilor ar fi dispusi sa poarte la ei servetele (80%) sau gel antibacterian (66%), in timp ce 44% sunt dispusi sa foloseasca un card sau plati contactless in loc de plata numerar, pentru mai multa igiena.
 
Studiul extins, realizat in 12 tari europene, a aratat ca este mult mai probabil ca populatia sa se spele pe maini dupa alte activitati cum ar fi mangaierea unui animal (46%) sau dupa calatoria cu transportul in comun (36%) decat dupa manevrarea numerarului.

6 mai 2014 16:00
Modifică setările cookies