• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tigarile electronice contin de 10 ori mai multi agenti cancerigeni decat tigaretele obisnuite

Tigarile electronice contin de 10 ori mai multi agenti cancerigeni decat tigaretele obisnuite

Tigarile electronice contin de 10 ori mai multi agenti cancerigeni decat tigaretele obisnuite, potrivit unui studiu comandat de Ministerul Sanatatii din Japonia, informeaza dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Cercetatorii niponi au descoperit concentratii mari de substante chimice nocive, inclusiv formaldehida si acetaldehida, in vaporii produsi de lichidul utilizat de mai multe branduri de tigarete electronice.
 
Acest studiu contrazice teoriile recente potrivit carora dispozitivele electronice sunt mai "sigure" decat tigaretele obisnuite.
 
Aceste aparate, care au devenit tot mai populare pe plan mondial, in special in randul tinerilor, functioneaza prin incalzirea unui lichid aromat, care contine adeseori nicotina, pana cand acesta se transforma in vapori ce sunt inhalati, la fel ca tigaretele traditionale, dar fara a produce fum.
 
Formaldehida, o substanta prezenta in materialele de constructii si in fluidele de imbalsamare, este prezenta in acei vapori intr-o concentratie mult mai mare decat agentii cancerigeni existenti in fumul produs de tigarile obisnuite. Acetaldehida, care exista in stare naturala in cantitati mici, fiind folosita in principal in sectorul plantelor industriale pentru a produce acizi si alte substante chimice, a fost detectata la randul ei in cantitati mai mari in vaporii tigarilor electronice decat in fumul tigarilor traditionale.
 
Intr-un anumit brand de tigari electronice, savantii niponi au gasit concentratii de agenti cancerigeni de peste 10 ori mai mari decat in tigarile obisnuite, a precizat medicul Naoki Kunugita de la Institutul National de Sanatate Publica din Japonia.
 
In august, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a solicitat guvernelor lumii sa interzica comertul cu tigarete electronice pentru minori, avertizandu-le in legatura cu faptul ca aceste produse reprezinta "o amenintare serioasa" pentru fetusi si persoanele tinere.

27 noiembrie 2014 18:32
Modifică setările cookies