• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tensiunile dintre Moscova și Washington escaladează. Rusia preia vila închiriată Ambasadei americane

Tensiunile dintre Moscova și Washington escaladează. Rusia preia vila închiriată Ambasadei americane

Autorităţile ruse au preluat miercuri un complex închiriat vara, la Moscova, de Ambasada Statelor Unite,la cinci zile după ce Kremlinul a impus o reducere semnificativă a prezenţei diplomatice americane pe teritoriul rus, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus ca măsuri de retorsiune, faţă de noile sancţiuni pe care Washingtonul le-a impus Moscovei, ca Statele Unite să-şi reducă până la 1 septembrie personalul diplomatic cu aproape 60% şi confiscarea unei daşa - o vilă în zona rurală - utilizată de personalul ambasadei americane şi un depozit.
 
Angajaţii ambasadei au eliberat vila marţi, iar un jurnalist Reuters care a vizitat proprietatea miercuri a observat că poarta era legată cu un lanţ mare de metal.
 
Putin a anunţat duminică faptul că Moscova a dispus ca Washingtonul să reducă cu 755 personalul de 1.200 de oameni din cadrul ambasadei şi consulatelor. Mulţi dintre ei vor fi cetăţeni ruşi, în contextul în care americanii vor fi cei care vor hotărî cine rămâne.
 
Liderului rus vrea să le arate ruşilor, prin acest ultimatum, că este pregătit să înfrunte Washingtonul. El şi-a calculat atent gestul, cu scopul să nu afecteze investiţiile americane de care are nevoie sau să declanşeze o ruptură cu preşedintele american Donald Trump.

3 august 2017 10:28
Modifică setările cookies