• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tenorul italian Andrea Bocelli s-a casatorit cu partenera sa de viata, Veronica Berti

Tenorul italian Andrea Bocelli s-a casatorit cu partenera sa de viata, Veronica Berti

Tenorul italian Andrea Bocelli s-a casatorit cu partenera sa de viata, Veronica Berti, care este si manager al artistului, vineri, in cadrul unei ceremonii restranse ce a avut loc in Toscana, informeaza Contactmusic.com.

Ziua casatoriei cuplului a avut o semnificatie speciala, avand in vedere ca pe 21 martie s-au implinit doi ani de la nasterea fetitei cuplului, Virginia.
 
Andrea Bocelli, in varsta de 55 de ani, a mai fost casatorit cu Enrica Cenzatti, cu care are doi fii adolescenti. Cei doi s-au despartit in anul 2002.
 
Andrea Bocelli s-a nascut pe 22 septembrie 1958, in Lajatico, intr-o familie de fermieri. La varsta de 6 ani incepe sa ia lectii de pian, flaut si saxofon. Din nefericire copilaria sa a fost marcata de un eveniment nefericit. Nascut cu glaucom grav, artistul orbeste total la doar 12 ani, in urma unui accident survenit in timpul unui meci de fotbal. La scurt timp dupa accident, el castiga prima sa competitie muzicala, Margherita d'Oro in Viareggio, cu melodia "O sole mio".
 
Cariera sa isi are debutul la Festivalul San Remo, in 1994, la sectiunea dedicata debutantilor, unde castiga cu melodia "Calmo della Sera". Imediat dupa festival, Bocelli lanseaza primul sau album, ce poarta titlul melodiei castigatoare.
 
Recunoasterea internationala vine in 1996, odata cu lansarea melodiei "Con te Partiro", care ulterior va fi rescrisa pentru a fi cantata in duet cu Sarah Brightman si redenumita "Time to Say Goodbye". Albumul intitulat "Romanza", ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau sa o asculte la infinit, a depasit toate recordurile de vanzari.
 
In 1997 isi face debutul si in opera, interpretand cu succes parti din "Madame Butterfly" si "Tosca".
 
Desi iubeste muzica, initial Andrea Bocelli s-a pregatit pentru o cariera de avocat. El a obtinut titlul de doctor in avocatura si chiar a lucrat o perioada ca avocat la curtea de justitie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert sustinut, reactiile oamenilor din public l-au convins ca adevarata sa menire este de a incanta si emotiona oamenii prin melodiile pe care le interpreteaza cu atata pasiune.

23 martie 2014 18:18
Modifică setările cookies