• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Talibanii pakistanezi revendica atacul de la aeroportul din Karachi: 24 de morti

Talibanii pakistanezi revendica atacul de la aeroportul din Karachi: 24 de morti

Rebelii talibani pakistanezi au revendicat oficial, luni, atacul in desfasurare impotriva aeroportului din Karachi, cel mai mare oras din tara, soldat deja cu 24 de morti, potrivit autoritatilor locale, citate de AFP.

Asaltul a fost revendicat de Shahidullah Shahid, purtatorul de cuvant al Miscarii talibanilor din Pakistan (TTP), care desfasoara din 2007 o gherila sangeroasa impotriva Guvernului din Islamabad.  "Am demarat un atac impotriva aeroportului din Karachi pentru a razbuna moartea lui Hakimullah Mehsud", fostul lider al TTP, a adaugat el. 

Hakimullah Mehsud a fost ucis in noiembrie in raidul unui avion fara pilot american in zonele tribale din nord-vestul tarii, un bastion al TTP. 

Atacul de la Karachi, lansat duminica seara, are loc in timp ce recentele negocieri de pace intre Guvern si TTP au esuat.  Revendicand atacul, Shahid a denuntat aceste oferte de dialog ale Guvernului drept un artificiu care nu este decat un "instrument de razboi" suplimentar utilizat de autoritati pentru a lupta impotriva TTP.


9 iunie 2014 09:15
Modifică setările cookies