• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Suspectul in cazul atacurilor de la Paris, identificat

Suspectul in cazul atacurilor de la Paris, identificat

Barbatul arestat miercuri seara, suspectat ca ar fi comis atacuri la redactia ziarului Liberation si la o banca din Paris, a fost identificat de catre politie sub numele de Abdelhakim Dekhar, potrivit AFP.

Toate probele indica faptul ca anume Abdelhakim Dekhar a comis un atac, luni dimineata, la sediul Liberation, unde a ranit grav un asistent fotograf, apoi a deschis focul la sediul bancii Société Générale din cartierul La Défense, fara a rani pe cineva.
 
Analizele ADN, care anterior au confirmat ipoteza unui autor unic al atacurilor de la Paris, au aratat ca urmele de pe cartusele gasite la sediul Liberation si in fata Société Générale corespund cu ADN-ul lui Abdelhakim Dekhar.
 
Suspectul a fost depistat miercuri, in jurul orei 19.00, intr-un vehicul stationat intr-o parcare subterana, in zona Bois-Colombes, la periferia orasului Paris.
 
Anterior, Abdelhakim Dekhar a fost condamnat la patru ani de inchisoare, in 1998, pentru complicitate in cazul Florence Rey, cand pe 4 octombrie, la Paris, au fost ucise cinci persoane, inclusiv trei politisti. La proces el afirma ca este un spion al serviciilor de securitate algeriene.

21 noiembrie 2013 08:10
Modifică setările cookies