• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA si opt state aliate au efectuat primul test al sistemului european antiracheta

SUA si opt state aliate au efectuat primul test al sistemului european antiracheta 

Armata SUA si opt state aliate au efectuat marti primul test al programului american antiracheta in Europa: o racheta balistica lansata in largul coastei Scotiei a fost doborata cu succes de o racheta de interceptare SM-3 lansata de pe USS Ross (DDG 71) in nordul Oceanului Atlantic, a anuntat marina americana.

In acest test au fost implicate toate cele patru distrugatoare americane echipate cu sisteme de aparare antiracheta Aegis de la baza Rota din Spania, potrivit Flotei a 6-a americane, transmite Agerpres.

La exercitiu au participat nave din SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania si Marea Britanie, testul intervenind in contextul in care Rusia si-a intensificat utilizarea de rachete de croaziera impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria.  

"Acest exercitiu demonstreaza angajamentul Statelor Unite in apararea Europei prin navele Aegis si unitatea noastra din Romania, precum si profesionalismul marinarilor aliati", a declarat amiralul Mark Ferguson, comandantul Fortelor Navale ale SUA pentru Europa si Africa.


21 octombrie 2015 09:59
Modifică setările cookies