• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA, profund ingrijorate de decizia condamnarii la moarte a fostului presedinte egiptean Mohamed Morsi

SUA, "profund ingrijorate" de decizia condamnarii la moarte a fostului presedinte egiptean Mohamed Morsi

Statele Unite sunt "profund ingrijorate" de decizia unui tribunal egiptean de a-l condamna la moarte pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi, a anuntat duminica un oficial al Departamentului de Stat al SUA, informeaza Reuters. 

"Suntem profund ingrijorati de pronuntarea de catre un tribunal egiptean a unei noi sentinte de condamnare la moarte in masa impotriva a 100 de acuzati, printre care si fostul presedinte Morsi. Am pledat constant impotriva acestor practici a proceselor si sentintelor in masa, care se desfasoara intr-un mod care nu respecta obligatiile internationale ale Egiptului si statul de drept", a declarat oficialul respectiv. 

La randul sau, presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a denuntat condamnarea la moarte a fostului presedinte egiptean, considerand ca aceasta tara revine astfel la Egiptul antic.

Mohamed Morsi si alti 105 membri ai Fratiei Musulmane au fost condamnati la moarte, sambata, pentru planuirea unei evadari in masa dintr-o inchisoare si violentele comise in timpul revoltei din 2011.


17 mai 2015 10:40
Modifică setările cookies