• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA, pregatite sa apere Japonia, in cazul unui atac nuclear din partea Coreei de Nord

SUA, pregatite sa apere Japonia, in cazul unui atac nuclear din partea Coreei de Nord

Statele Unite sunt "hotarate sa apere Japonia", pe care Coreea de Nord a amenintat-o recent cu un atac nuclear, a avertizat duminica secretarul de Stat american John Kerry, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Statele Unite sunt pe deplin hotarate sa apere Japonia", a subliniat Kerry in cadrul unei conferinte de presa alaturi de ministrul japonez al Afacerilor Externe, Fumio Kishida, cu care a avut o intrevedere.
 
Coreea de Nord a amenintat vineri Japonia cu "focul nuclear", dupa decizia Tokyo de a amplasa baterii antiracheta pentru a distruge orice racheta nord-coreeana care i-ar ameninta teritoriul.
 
"Japonia este in continuare in vizorul armatei noastre revolutionare, iar daca Japonia face cel mai mic gest, scanteia razboiului va atinge Japonia prima", a dat asigurari KCNA, intr-un editorial.
 
Japonia a instalat rachete Patriot in centrul Tokyo si in jurul capitalei si a mobilizat distrugatoare echipate cu sisteme radar Aegis si mijloace de interceptare in Marea Japoniei (Marea de Est, pentru coreeni).
 
Geopoliticienii considera foarte putin probabil ca Phenianul sa vizeze in mod deliberat Japonia si apreciaza ca masurile de protectie luate de Tokyo au in special ca scop sa pareze orice esec al unui test de racheta nord-coreean, in cazul in care o problema tehnica ar directiona-o din greseala spre arhipelag.
 
Regimul nord-coreean ar putea realiza unul sau mai multe tiruri de racheta cu raza de actiune scurta sau medie in jurul zilei de 15 aprilie, data nasterii fondatorului Coreei de Nord, Kim Il-sung, bunicul actualului lideral tarii, Kim Jong-un, potrivit expertilor.

14 aprilie 2013 17:01
Modifică setările cookies