• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA ofera recompense de milioane de dolari pentru informatii despre Statul Islamic

SUA ofera recompense de milioane de dolari pentru informatii despre Statul Islamic

Statele Unite au facut cunoscut marti ca sunt pregatite sa plateasca mai multe milioane de dolari in schimbul unor informatii in schimbul unor informatii de incredere asupra a patru responsabili cu rang inalt din cadrul gruparii Statul Islamic (SI), transmite AFP, potrivit Agerpres.

In cadrul programului "Rewards for Justice" (recompense contra justitie), secretarul de stat american, John Kerry, a autorizat plata unei sume de pana la sapte milioane de dolari pentru informatii despre Abd Al Rahman Mustafa Al Qaduli.
 
Fost membru al organizatiei Al-Qaida in Irak si aghiotant al omului forte Abu Musab al-Zarqawi, el s-a alaturat SI in Siria dupa iesirea sa din inchisoare in 2012, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat de la Washington.
 
De asemenea, Departamentul de Stat al SUA ofera cate cinci milioane de dolari pentru informatii legate de Abu Muhammad al-Adnani, considerat purtatorul de cuvant oficial al SI, precum si despre Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, mai cunoscut sub numele de razboi Omar al-Shishani (Cecenul).
 
Acesta din urma este comandantul militar cu cel mai inalt rang in SI si este usor de recunoscut dupa barba sa deasa de culoare roscata. Americanii il banuiesc ca a supervizat o inchisoare unde se poate sa fi fost inchisi ostatici occidentali. Departamentul de Stat mai ofera trei milioane de dolari pentru informatii despre Tariq Bin-Al-Tahar Bin Al Falih Al-'Awni Al-Harzi, al carui rol ar fi sa furnizeze SI recruti kamikaze.

6 mai 2015 08:28
Modifică setările cookies