• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA denunta decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter

SUA denunta decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter

Washingtonul a denuntat vineri decizia premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, privind blocarea accesului la Twitter, Departamentul de Stat apreciind ca un astfel de demers este "contrar dorintei exprimate de Turcia de a fi un model de democratie", relateaza AFP.

"Statele Unite sustin libertatea de exprimare in Turcia si se opun oricarui obstacol" in acest sens, a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki. "Cerem Guvernului turc sa restabileasca accesul cetatenilor (turci) la Twitter si sa asigure un acces liber la toate retelele de socializare", a adaugat ea.
 
Casa Alba este "profund ingrijorata" in legatura cu decizia lui Erdogan, a anuntat purtatorul de cuvant Jay Carney.
Autoritatile turce din domeniul telecomunicatiilor (TIB) au anuntat joi seara ca au blocat accesul la Twitter pe baza unui ordin judecatoresc, dupa ce premierul Erdogan a amenintat ca va interzice aceasta retea de socializare, in semn de represalii pentru publicarea inregistrarilor unor conversatii telefonice care il implica intr-un scandal de coruptie.
 
Blocarea accesului la Twitter are loc cu cateva zile inainte de alegerile municipale din 30 martie, care, potrivit specialistilor, vor avea alura unui veritabil "referendum" contra lui Erdogan.

22 martie 2014 13:47
Modifică setările cookies