• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului

SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului

Administratia Obama "reprogrameaza" unele fonduri destinate Egiptului, in timp ce are loc o revizuire, ceea ce inseamna ca Statele Unite au oprit temporar o parte din ajutorul militar acordat tarii, a declarat un oficial american, citat de CNN.

Un purtator de cuvant al senatorului Patrick Leahy, David Carle, a confirmat pentru CNN ca biroului sau i s-a comunicat ca ajutorul a fost suspendat. Dar Statele Unite subliniaza oficial ca nu a fost luata nicio decizie de oprire permanenta a acestuia, transmite Mediafax.

Potrivit legii, daca Statele Unite desemneaza situatia din Egipt drept o "lovitura de stat", atunci nu mai pot relua ajutorul decat la instaurarea unui Guvern democratic. Dar daca "reprogrameaza" fondurile, Washingtonul poate suspenda ajutorul atat timp cat considera necesar. In acest caz, Washingtonul poate restaura ajutorul fara sa mai aiba nevoie de o hotarare legala ca Egiptul a revenit la o guvernare democratica. De exemplu, daca Egiptul inceteaza violentele sangeroase, ajutorul poate fi reluat rapid.


20 august 2013 09:51
Modifică setările cookies