• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Studiu: Aspirina, paracetamolul si ibuprofenul in forma solubila cresc riscul de atac de cord, din cauza continutului crescut de sare

Studiu: Aspirina, paracetamolul si ibuprofenul in forma solubila cresc riscul de atac de cord, din cauza continutului crescut de sare

Pacientii care iau in mod regulat aspirina, paracetamol, ibuprofen si alte medicamente in forma solubila prezinta un risc cu 22% mai mare de a suferi un atac de cord, iar posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arteriala este de sapte ori mai mare, potrivit unui studiu, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Analgezicele pe care milioane de persoane le consuma zilnic pot provoca atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale si chiar moarte, intrucat acestea contin prea multa sare, potrivit rezultatelor unui studiu recent realizat de cercetatorii britanici.
 
Mai mult decat atat, s-a descoperit ca riscul de a muri este cu 28% mai mare in cazul celor care consuma medicamentele respective.
 
Dozele recomandate pentru unele dintre aceste calmante contin cu 50% mai multa sare decat limita zilnica maxima indicata pentru adulti.
 
Cercetatorii de la University College London si University of Dundee, care se afla in spatele acestui studiu, recomanda pacientilor sa evite sa se trateze, in mod regulat, cu medicamente solubile. De asemenea, acestia indeamna firmele de medicamente sa foloseasca prospecte cu tabele - asemanatoare cu cele realizate pentru alimente - de unde pacientii sa se informeze despre nivelul de sare continut de tratamente.
 
Multi adulti prefera sa consume medicamente solubile, pentru ca acestea sunt mai usor de inghitit si se crede ca actioneaza mai repede. Insa acestea contin un nivel ridicat de sare, pentru a se dizolva mai usor in apa.
 
Cercetatorii au analizat doar pacientii carora le-au fost prescrise aceste medicamente, dar, spun ei, sunt milioane de adulti care se folosesc de aceste calmante fara prescriptie medicala. Totodata, expertii au subliniat ca pacientii care consuma aceste medicamente ocazional, cel mai probabil, nu vor fi afectati.

27 noiembrie 2013 18:14
Modifică setările cookies