• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stephen Hawking, un miliardar rus si 100 mil. dolari, pentru a dovedi existenta extraterestrilor

Stephen Hawking, un miliardar rus si 100 mil. dolari, pentru a dovedi existenta extraterestrilor

Celebrul fizician Stephen Hawking s-a aliat cu un miliardar rus, in speranta de a dovedi existenta extraterestrilor.
Cei doi au lansat impreuna un program ambitios care timp de zece ani va scana Universul, in cautarea unor semnale emise de civilizatii de pe alte planete.

Finantat cu 100 de milioane de dolari, proiectul va demara la 1 ianuarie 2016.

Computerele a noua milioane de voluntari vor analiza datele culese de telescoapele spatiale.

Intr-o noapte senina, cerul e plin de puzderie de stele, iar majoritatea au in jurul lor planete. Pe unele dintre acestea sunt conditii prielnice vietii si poate chiar au evoluat forme de viata inteligente. De aproape o suta de ani, astronomii americani cerceteaza cerul in cautare de semnale radio emise de extraterestri. Insa e ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan.

Stephen Hawking: ''Credem ca viata a aparut spontan pe Pamant, iar intr-un Univers infinit trebuie sa mai fi aparut si in alta parte. E timpul sa incepem sa cautam serios viata dincolo de Pamant''.

Programul si-a propus sa scaneze un milion de stele si sa caute semne de viata intr-o suta de galaxii din apropiere.

Iuri Milner, fondator al proiectului: ''Daca nu suntem singuri, intrebarea interesanta va fi daca sa comunicam cu ei, sa le raspundem. Nu vrem sa raspundem noi la aceasta intrebare. Credem ca aceasta trebuie sa faca obiectul unei dezbateri ample''.

Multi oameni de stiinta cred ca posibilitatea de a identifica un semnal radio de la o rasa extrarestra e foarte mica. Dar, daca vom reusi, vom descoperi ca oamenii nu sunt singuri in Univers.


21 iulie 2015 12:00
Modifică setările cookies