• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stephen Hawking uimeste din nou: a dezlegat cel mai mare mister al gaurilor negre

Stephen Hawking uimeste din nou: a dezlegat cel mai mare mister al gaurilor negre

Fizicianul britanic Stephen Hawking a rezolvat asa-numitul "paradox al pierderii de informatii" in gaurile negre si sustine ca acestea nu ar produce disparitia totala a datelor despre o particula pe care "o inghit", noteaza Huffington Post.

"Gaurile negre nu sunt chiar atat de negre pe cat par. Si nu sunt inchisorile vesnice pe care ni le imaginam. Particulele pot sa scape dintr-o gaura neagra si, totodata, pot iesi intr-un alt Univers", a afirmat savantul, la o unei reuniune cu oameni de stiinta, la Stockholm. 

El a opinat ca o "gaura neagra ar trebui sa fie mare si sa se roteasca pentru a putea fi o trecere catre alt Univers". "Dar niciodata nu am putea sa revenim in al nostru. Asa incat, desi ma intereseaza calatoriile spatiale, nu voi incerca asa ceva", a mai spus el cu umor. 

Ipoteza sa este surprinzatoare avand in vedere ca, pana in anii 1970, stiinta considera ca gaurile negre sunt "ultima frontiera" a materiei, un loc de o densitate atat de mare si cu o forta gravitationala uriasa, incat niciun obiect care ar fi "cazut" in aceste gauri nu ar mai fi putut iesi vreodata de acolo. Ideea era valabila inclusiv pentru fotoni.


28 august 2015 10:47
Modifică setările cookies