• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stephen Hawking: Peste 50 de ani, vom trai pe Luna si vom fi in drum spre Marte

Stephen Hawking: "Peste 50 de ani, vom trai pe Luna si vom fi in drum spre Marte"

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat, weekendul trecut, intr-o emisiune de televiziune dedicata Statiei Spatiale Internationale (ISS), ca, peste 50 de ani, oamenii vor trai pe Luna si se vor afla in drum spre Marte, considerand ca acest secol va fi "cu adevarat o epoca a spatiului".

Daca nu vor fi colonizate alte planete, profesorul Hawking crede ca rasa umana se va confrunta cu riscul unei extinctii iminente, intrucat prea multi oameni vor trai pe Terra, iar planeta noastra nu poate sa suporte un numar infinit de locuitori.
 
Profesorul Hawking a facut aceste comentarii in timpul emisiunii "Live from Space: Lap of the Planet", difuzata de postul Channel 4, in timpul careia astronautii de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) au aparut in direct de pe orbita, potrivit Daily Mail.
 
ISS ocupa locul al treilea in topul celor mai stralucitoare obiecte de pe cer, dupa Soare si Luna, si poate fi vazuta in noptile senine sub forma unui punct luminos. Emisiunea a prezentat telespectatorilor britanici viata si activitatea de zi cu zi a astronautilor de la bordul ISS.
 
Stephen Hawking, care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani. Ajuns in prezent la varsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.

17 martie 2014 20:00
Modifică setările cookies